BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezt a bankot venné meg az OTP - Vagy mégsem?

Az OTP megvenné az MKB-t, már csak a részleteken vitáznak – írja az [origo].

A lehetséges óriásfúzió révén a piacvezető és a negyedik legnagyobb bank kelne egybe, de Csányi Sándor több bankra is vágyik.

Pénze bőven van rá, a versenyjogi aggályokat pedig ki lehet küszöbölni. Kérdés, hogy jó lesz-e az ügyfeleknek, ha az OTP most is jelentős erőfölénye tovább növekszik.

„Cáfolja az MKB Bankról szóló híreket a BayernLB” címmel adott ki közlemény az MKB Bank anyabankja. A BayernLB hozzátette, nem szokása piaci pletykákat kommentálni.

„A BayernLB és az Európai Bizottság közötti megállapodásnak része az MKB Bank értékesítése, amelynek végső határidejét a dokumentum 2016-ban határozza meg, azonnali értékesítési kényszerről tehát szó sincs” – közölte a BayernLB.

„Tagadhatatlan, hogy az MKB kiemelkedő piaci reputációja és a restruktárálására tett, eddigi sikeres erőfeszítések miatt folyamatos a bank iránti érdeklődés. A BayernLB nem biztosított kizárólagosságot egyetlen potenciális vevőjelöltnek sem, valamint nem folytat előrehaladott tárgyalásokat egyetlen érdeklődővel sem” – közölte a bank.

„Az MKB Bank által követett aktuális stratégiai irány tovább fogja növelni a core bank értékét. Az MKB menedzsmentje a bank értékének maximalizálására irányuló munkájához minden támogatást megkap a BayernLB-től” – zárul a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.