BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemaradóban a hazai bankok

Nem áll jól a régiós versenyben a hazai bankszektor: a környező országok friss, 2010-es statisztikái ugyanis stabil vagy emelkedő nyereségről adnak számot, növekvő üzleti aktivitás mellett, miközben a hazai ágazattól drasztikus nyereségcsökkenés és stagnáló üzemméret várható.

A cikkhez tartozó jegyzet itt olvasható!

A hazai bankszektor gyenge tavalyi teljesítményét több tényező is magyarázza: az eredmény szempontjából a legfontosabb, hogy a problémás hitelek utáni céltartalék és értékvesztés mennyiségét nem sikerült csökkenteni.

Különösen aggasztó, hogy a szektorszintű nettó eredmény mindössze 79,2 milliárd forintot – hozzávetőlegesen 290 millió eurót – ért el 2010 első kilenc hónapjában, szemben a bázisidőszaki csaknem 220 milliárddal.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.