BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés érheti a Citigroup volt vezetőit…

A Guardian megfogalmazása szerint meglepetés érheti a Citigroup volt és jelenlegi vezetőit, akiket a válságot értékeli bizottság célzott kérdésekkel bombáz majd.

A bizottság három napos meghallgatást tervez az ügyben és a kérdéseket arra az 1 millió oldalnyi dokumentumra alapozza, amelyeket a Citigroup adott át számára. A bizottság előtt többek között számot ad a bank lépéseiről a Fed volt elnöke, Alan Greenspan, Chuck Prince volt vezérigazgató és Robert Rubin volt elnöke – írja a Guardian.

A meghallgatások a magas kockázatú, jelzálog alapú hitelekre koncentrálnak majd, a bizottság első kézből származó információkat szeretne kapni arról, mi járulhat hozzá az ingatlanpiaci buborék létrejöttéhez.

A mai, első meghallgatáson Alan Greenspan, a Fed volt elnöke is részt vesz, a kormányzat azt akarja tudni, mennyiben járult hozzá az amerikai jegybank alacsony kamatot preferáló politikája ahhoz, hogy a nem megfelelő anyagiakkal rendelkező lakosok is hitelt vegyenek fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.