BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megugrott a K&H csoport negyedéves nyeresége

eredmény A K&H bankcsoport 2012. harmadik negyedévében 6,7 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, ezzel összességében az első kilenc hónapot 14,6 milliárd forint adózás utáni profittal zárta - hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. Ehhez képest a csoport az előző év azonos időszakában 0,1 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, amelyet jelentősen befolyásolt a deviza jelzáloghitelek végtörlesztése kapcsán 2011. harmadik negyedévében elkönyvelt értékvesztés. A tisztított adózás utáni profit 2012 első kilenc hónapjában 25,4 milliárd forint volt.

„A nem teljesítő lakossági hitelek júniusban csökkenni kezdtek. Ez a pozitív tendencia egyrészt annak köszönhető, hogy egyre több ügyfél kezdi igénybe venni a kormány deviza-jelzáloghiteleseket segítő programja keretében biztosított árfolyamgát és az ahhoz kapcsolódó gyűjtőszámlahitel lehetőségét, másrészt annak, hogy újra elérhetővé vált a bank saját fizetéskönnyítési programja, amit korábban ideiglenes jelleggel felfüggesztettünk. A kkv és a vállalati portfólió folyamatosan stabil minősége és az említett kedvező lakossági trendek eredményeképpen a nem teljesítő hitelek aránya a harmadik negyedévben 13,3-ról 12,7 százalékra csökkent” – mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H csoport vezérigazgatója.

A működési bevételek 17 százalékkal estek, a nettó kamatbevétel elsősorban a deviza-jelzáloghitelek végtörlesztése nyomán alacsonyabb hitelállomány, illetve a magas devizafinanszírozási költségek miatt csökkent. A működési költség egy százalékkal nőtt, ez reálértéken számolva jelentős csökkenést mutat.

A lakossági hitelállomány elsősorban a deviza-jelzáloghitelek végtörlesztése miatt csökkent, a hitelek iránti kereslet, minden szegmensben továbbra is visszafogott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.