BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem vonul ki Magyarországról az UniCredit, és nem veszi meg a Raiffeisent

Újragondolhatja az UniCredit a magyarországi jelenlétét, amennyiben a kormány új adókat vet ki a bankokra. A bankok terhe közelít az elviselhetetlenhez - nyilatkozta Gianni Franco Papa, az UniCredit közép- és kelet-európai vezetője Bécsben a Reuters beszámolója szerint. Az UniCredit Bank ugyanakkor lapunknak is elküldött közleményében kiemelte, hogy Gianni Franco Papa szavai szerint "az UniCredit egyértelműen maradni kíván Magyarországon".

Bécsben újságíróknak Gianni Franco Papa a Portfolio beszámolója szerint úgy fogalmazott: az UniCreditnek "felül kell vizsgálnia magyarországi üzletét, ha Budapest az adók újabb körét veti ki a bankokra". Az adó önmagában nem ok a távozásra, de ami eddig volt, szerinte nem folytatható. Az UniCredit nyereségesen működik Magyarországon, de a kormány bankokra és más gazdasági szegmensekre kivetett pénzügyi terhe közelít az elviselhetetlenhez. Remélhetőleg nem vetnek ki újabb adókat, mert az tényleg az utolsó csepp lenne a pohárban - fogalmazott.

Az UniCredit Bank ugyanakkor lapunknak is elküldött közleményében kiemelte, hogy Gianni Franco Papa szavai szerint „az UniCredit egyértelműen maradni kíván Magyarországon. A csoport helyi bankja továbbra is egyike az ott nagyon kevés profitábilis banknak. Természetesen nagy figyelemmel követjük az üzleti környezet alakulását, hogy ahhoz alkalmazzuk üzleti modellünket és biztosítsuk az eredményes működést. Ugyanakkor nem vagyunk érdekeltek a Raiffeisen helyi bankjának megvásárlásában.”

Az UniCredit kelet-európai tevékenységéről Papa az MTI szerint azt mondta, hogy Ukrajnában kitartanak a politikai instabilitás ellenére is, mert ott jobban telesítettek, mint versenytársaik. Szlovéniáról elmondta, hogy bíznak az ottani üzletáguk erős helyzetében, Horvátországban nem aggódnak a devizahitelek új szabályozása miatt, Törökországban pedig a bevételeik ideiglenes visszaesését várják 2014-ben.

A német Bayern LB-nek 2016 végéig el kell adnia magyarországi leánybankját, az MKB-t, az elmúlt hetekben pedig az is kiderült, az osztrák Raiffeisen sem zárja ki, hogy elhagyja Magyarországot.

Az UniCredit Bank ugyanakkor lapunknak is elküldött közleményében kiemelte, hogy Gianni Franco Papa szavai szerint "az UniCredit egyértelműen maradni kíván Magyarországon".Portfolio.hu - MTI - VG-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.