BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rekordok napja: a BUX kétéves, a forint egyéves csúcson

Sorra dőltek a rekordok tegnap a hazai piacokon. Nincs már messze a 24 ezer pont a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX számára; a mutató több mint három százalékot emelkedett, ezzel kétéves csúcson zárt. A ralit az OTP vezette, amely 5,5 százalékkal, 6700 forintra nőtt, és ezzel másfél éves csúcsra ugrott az árfolyama.

A hitelintézet részvényesei jól jártak, az év eleje óta ugyanis már csaknem 23 százalékot kerestek a befektetésükön. Szintén másfél éves csúcson zárt a Mol, és az osztalékfizetés előtt álló Magyar Telekom is nagyot hajrázott, 3,44 százalékot szedett magára.

A tőzsdék szárnyalását a szakemberek szerint az okozza, hogy a vezető nemzetközi jegybankok, úgy tűnik, nem tervezik kivonni a likviditást a piacokról, a szerény kockázat mellett elérhető kamatok pedig egyre alacsonyabbak.

A devizapiacon is tartósnak látszik az optimizmus. Az euró ára tegnap 264 forint alá süllyedt, vagyis egyéves csúcson járt. A forintnak a szakértők szerint közép-hosszú távon erősödnie kell a konvergencia miatt, a mostani kurzus viszont már inkább egy optimista forgatókönyv megvalósulását jelzi.

A magyar állampapírpiacon is újabb történelmi rekordot ünnepelhettünk, a három hónapos diszkontkincstárjegy aukciós átlaghozama ugyanis tovább csökkent, 5,37 százalékosra. 10. oldal

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.