BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Citibank jelentésére vár a piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,16 pontos emelkedéssel, 22.723,94 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött.

A hétfői nagyon alacsony forgalom után élénkebb üzletmenetet várnak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők, de az árfolyamok nagyobb elmozdulásával nem számolnak.

Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. befektetési tanácsadója szerint az amerikai hosszú hétvége után "megjöhet" a forgalom. Hozzáfűzte: a Citibank az amerikai piacok nyitása előtt teszi közzé üzleti jelentését, ami irányt adhat az európai és a magyar részvénykereskedésnek.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója a hétfői drasztikusan alacsony forgalom után nagyobb forgalmat, de jelentős elmozdulást nem vár. Az amerikai Citibank magyar idő szerint 14 órakor teszi közzé a üzleti jelentését, és ha az komolyabb mértékben eltér a várakozásoktól, akkor az megmozdíthatja az árfolyamokat, főleg a bankrészvények, így az OTP árát befolyásolhatja.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 183,58 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel, 22.693,78 ponton zárt hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.