BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fed-elnök esti beszédére vár a piac

A forint árfolyamának elmúlt napokban bekövetkezett ingadozása után ma reggelre beállt 283-284 forint közé az euró jegyzésára.

Negyed tízkor az uniós devizáért kereken 284 forintot kértek a bankközi devizapiacon. A svájci frankért ugyanekkor 218,13, a dollárért 223,46 forintot adtak.

A piacok a hét utolsó kereskedési napján a Fed elnökének esti beszédére várnak, addig alapvetően kivárásra, az árfolyamok iránytalan ingadozására lehet számítani. A befektetők továbbra is a forintot tekintik a nemzetközi befektetői hangulatra legérzékenyebben reagáló devizának. Szoros figyelemmel követik az IMF és a magyar kormány közötti kapcsolat alakulását is.

Az amerikai részvénypiacokon tegnap újra eluralkodtak a gazdasági kilábalással kapcsolatos aggodalmak, emiatt a tengeren túli irányadó indexek mínuszban zártak: a Dow 0,7, az S&P 500 0,8, a Nasdaq 1,1 százalékkal esett vissza. A korábbi napok hányattatásai után a japán Nikkei ma reggel 1 százalékkal erősödött, míg az ausztrál S&P ASX 200 0,5 százalékkal kúszott feljebb. A többi index általában stagnált.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,98 pontos emelkedéssel, 21 769,08 ponton nyitott reggel. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest ez 0,11 százalékos erősödést jelez. A kereskedés első fél órájának végén az index 0,05 százalékos pluszban állt.
Az elemzők szerint ma is folytatódik az alacsony forgalmú nyári kereskedés. A vezető részvények közül egy órával a nyitás után a gyógyszergyártók és az MTelekom pozitív tartományban tartózkodott. Az OTP és a Mol árfolyama kis mértékű viszaesést mutatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.