BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fitch lenyomta a piacokat és a forintot

Az amúgy is gyengén teljesítő pesti parkettet egy szinttel lejjebb lökte a Fitch hitelminősítő leminősítése. A vezető európai piacok többsége továbbra bizonytalan pluszokat mutat.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,71 százalékos mínuszban járt azt követően hogy újabb hitelminősítő sorolta rosszabb kategóriába a magyar adósságot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az amúgy is gyengélkedő blue chipek mindegyikére negatívan hatott a leminősítés híre, csak az MTelekom tarja magát. A távközlési papírok a délelőtti stagnálást követően délutánra 0,19 százalékkal 518 forintra erősödtek.

Az OTP-papírjait gyengítette leginkább a Fitch bejelentése. A bankpapírok árfolyama a délelőtti gyengélkedés után még mélyebb 1,15 százalékos mínuszba, 5 207 forintra süllyedtek. A Mol részvényei 0,78 százalékkal 20 240 forintig gyengültek. A Richter részvényei hasonlóan rossz 0,69 százalékos teljesítménnyel 42 100 forintig estek.

A vezető európai indexek továbbra is alig mozognak. A CAC40 index a legjelentősebb mozgást mutatva 0,42 százalékkal gyengült, a DAX index csupán 0,08 százalékos növekedést produkált. A lengyel WIG20 0,12 százalékos mínuszban járt délután.

A forint jelentős gyengülést szenvedett el a Fitch lépése után, 276 alatti árfolyamról két egységgel esett a hazai deviza az euróval szemben: néhány pillanatig 278 forintot is kértek az euróért, majd 277,7 forinton állt be a kurzus. A leminősítés hatására a frank is drágább lett: 221,75 forinton jegyzik az alpesi devizát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.