BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika zárva, csendes nap lehet ma a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 102,67 pontos emelkedéssel, 21.234,97 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,49 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde elemzője emlékeztetett rá, hogy hónapok óta a leggyengébb hetet zárták a világ tőzsdéi, azonban a magyar piac a nagy esést megúszta, ami a korábbi alulteljesítésnek tudható be.

Úgy véli, ez arra utalhat: ha a világban jön egy kis fellélegzés, akkor abban a BÉT is részt vehet. Nagy fellélegzésre azonban hétfőn még nem lehet számítani, mivel Amerika zárva, így egy csendes plusz nulla várható a kora reggeli indikációk alapján.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A CIB azt közölte: makroadat nem érkezik a tengerentúlról, lesz azonban közlés az eurózónában, ahol a kiskereskedelmi forgalom emelkedését várják. Japán 0,7 százalékos pluszban, Kína 0,7 százalékos mínuszban áll hétfőn reggel. Enyhe negatív nyitást jeleznek az európai határidős indexek, de hírek hiányában megpróbálhatják "megvenni" Európát, és a bankteszt pozitív várakozásai miatt a bankok húzóerők lehetnek. Ez a régiót is tovább hajthatja felfelé.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 296,36 pontos, 1,42 százalékos emelkedéssel, 21.132,30 ponton zárt pénteken. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.