BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az előszele sem érzékelhető a nagy részvénypiaci összeomlásnak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 67,20 pontos emelkedéssel, 23.286,44 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,29 százalékkal erősödött.

Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője minimális emelkedést vár alacsony forgalom mellett.

Úgy tűnik, a piacok egyelőre rezisztensek a megjelent kedvezőtlen hírekkel kapcsolatban - fejtette ki. Utalt az Írország adósságproblémáival kapcsolatban pénteken felröppent információkra. Hozzátette, hogy az IMF részéről megjelent kommentár, miszerint Írországnak nem lesz szüksége külső segítségre, megnyugtathatja a piacokat.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője erősödésre számít a BÉT-en, de továbbra is alacsony forgalom mellett. Véleménye szerint a nemzetközi tőzsdék továbbra is optimisták, és nincsenek eladók a piacon. Hozzátette, hogy továbbra sem múlt el a veszélye egy nagy összeomlásnak, ám ennek egyelőre az előszele sem érzékelhető a részvénypiacokon.

A CIB Bank előrejelzése szerint vegyes nyitás várható az európai tőzsdéken. A pénteki nap után még mindig keresik az irányt a piacok, és hétfőn igazán fontos makroadat sem várható. A piacok inkább az amerikai Fed nyíltpiaci bizottságának keddi kamatdöntő ülésére összpontosíthatnak.

A BUX 43,25 pontos, 0,19 százalékos emelkedéssel, 23.219,24 ponton zárt pénteken.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.