BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Büntetik az OTP-t – Havi mélypontra zuhant

Negatív hangulatban az OTP 5, a BUX 2 százalékkal került lejjebb. A piacok az európai adósságválság újabb felvonása miatt aggódnak.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe közel 2 százalékot esett szerdán. A BUX több mint 300 pontot veszített, így 16 353 ponton áll.

A vezető részvények közül az OTP mutatja a legnagyobb leértékelődést. A nemzetközi piacokon egyértelműen negatív hangulat uralkodik, mert Olaszországnak egyre súlyosabb problémákkal kell szembenéznie.

A 10 éves olasz államkötvények hozama 7,45 százalékra emelkedett délelőtt a tegnapi 6,6 százalékos szintről. Egyre nagyobb a pánik, hogy Itália elveszíti hozzáférését a nemzetközi pénzügyi piacokhoz és hitelcsomagra szorul.

Az OTP 5 százalékot esett 3 070 forintra a negatív hangulatban. Az OTP-t 3 050 forint alatt is jegyezték, amelyre október eleje óta nem volt példa. A Mol 1,3 százalékot esett 15 790 forintra. A Magyar Telekom részvényei 0,6 százalékkal értékelődtek le, 502 forintra.

Egyedül a Richter tud emelkedni. A gyógyszercég papírjainak árfolyama 35 400 forintra kúszott fel, amely 0,4 százalékos erősödésnek felel meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.