BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csillog az Intel, de az elemzők kétkednek

Az Intel gyorsjelentése meglepetést okozott, ugyanis bevételei meghaladták az elemzők 10,92 milliárd dolláros várakozását.

A kétkedőknek válaszul az Intel a várakozások feletti bevételi prognózist adott a folyó, tehát harmadik negyedévre. Ennek értelmében 11.6 +/- 0.4 milliárd dolláros tartományban alakulhat az értékesítés ebben a negyedévben, a konszenzus valahol 10.9 milliárd dollár körüli árbevétellel kalkulált – jelenti a Cashline.

Akiben még mindig lenne kétség a csillámló eredmények és jövőkép kapcsán, annak a kegyelemdöfést a vezérigazgató adta meg. A mostani helyzet alapján megemelték hosszabb távra vonatkozó fedezeti előrejelzésüket. Ennek értelmében a bruttó fedezeti hányad idén a korábbi 62-66 százalékos sáv helyett felkúszhat az 64-68 százalékos sávba, amely még szinten maradó árbevétel esetében is magasabb üzemi eredményt sejtet.

Hosszabb távon a korábbi 50-60 százalékos sáv helyett 55-65 százalék között várják ennek alakulását. A bruttó fedezeti hányad az árbevétel és az eladott termékek közvetlen költségeinek (alapvetően a termelési költség) különbségét jelenti. A pozitív jövőkép és a jó negyedéves számok megnyugtatták a befektetőket, ezt követően az Intel részvényei a zárás utáni elektronikus kereskedésben 8 százalékkal értékelődtek fel. Nagy kérdés persze, hogy ezek a tendenciák mennyiben tükröződnek vissza a kistestvér AMD-nél és a technológiai szegmens más nagyágyúinál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.