BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkerülhetetlen a görög államcsőd?

A Concorde szerint mostanában nem esik szó a görög helyzetről, pedig a csődkockázat magasabb, mint az IMF mentőcsomag előtt.

Egy ideje kevesebbet beszélünk a görögökről, pedig a piac nem felejtette, beszéd nélkül sem - írja a Concorde a Facebookon.

A görög hosszú hozamok a korábban rémisztőnek tűnő 12-13 százalék körül stabilizálódtak, a piac 90 százalék körüli (nagyobb, mint az IMF mentőcsomag előtti pánikban!) valószínűséget ad egy 7-10 éven belüli csődnek, a részvénypiac képtelen felállni a padlóról - olvasható a Concorde Csoport oldalán.

"Nem tudjuk megállni, hogy ne idézzük itt a The Onion szavait: Az ókori Görögország volt a művészet, tudomány, demokrácia, költészet, orvostudomány és filozófia bölcsője. Ma azonban a nemzetnek fontosabb dolga van az emberi faj előrehaladásában való közreműködésnél."

A görög kötvényhozamok alakulását itt megtekintheti!

A Concorde már augusztus közepén emlékeztetett arra, hogy a piac világosan árazza a görög problémákat: "A görög 5 éves hozam 11,4% felé jár, miközben a spanyol 5 éves 3% alatt van, az olasz 5 éves 2,6%, és a portugál 5 éves sem éri már el a 4%-ot. A piac világosan árazza, hogy a görög államadósság átstrukturálása néhány éves távlaton belül elkerülhetetlen. A görög adósság-konszolidáció pedig jó eséllyel nem valósítható meg "hair cut"-ok nélkül - azaz a kötvényesek pénzük egy részét egyszerűen nem fogják visszakapni."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.