BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, a ma reggeli villantás

Villantottak az európai vállalatok reggel, a Deutsche Bank, az SAP és az UBS is a vártnál kedvezőbb számokat tett közzé - jelenti a Cashline.

A svájci bankház az 1,34 milliárd frankos konszenzushoz képest 2 milliárdos nettó eredménnyel nyugtázta a második negyedévet. Az már vélhetően kevésbé izgatja a piaci szereplőket, hogy ebből az összegből majdnem 600 millió frankot arra számoltak el, hogy a saját kötvényei leértékelődtek, azaz elméletben olcsóbban vásárolhatná ezeket vissza (persze ettől még a kamat- és tőkefizetési kötelezettsége nem változott). Ezt a trükköt főleg tavaly használták a nagy külföldi bankházak, de úgy tűnik, hogy ínséges időkben ismét visszanyúlnak a kedvenc fegyvereikhez.

A kilátások kapcsán a vezérigazgató jelezte, hogy nem terveznek osztalékfizetést, és hogy érdemben nem javultak a piaci körülmények júniushoz képest (vagyis továbbra is tart az ügyfelek elvándorlása a bankháztól).

Megemelte az éves árbevételi tervét az SAP a negyedéves számok közzétételét követően, így már 9-11 százalékos ugrást várnak az értékesítésben a korábbi 4-8 százalékos emelkedéshez képest. Az azonban kisebb hangsúlyt kap a beszámolókban, hogy az árbevételi terv túlteljesítése nem érzékeltette hatását az üzemi eredményben az ugyanis bő 3 százalékkal múlta alul a konszenzust.

A Deutsche Bank annyira megörült a negyedéves számainak, hogy két nappal előrehozta a közzétételt. A nettó eredmény soron felülmúlta a piaci várakozásokat, a sietség azonban megkérdőjelezhető, ugyanis a működést jobban szemléltető adózás előtti eredmény jóval elmaradt a konszenzustól (779 millió euró vs. 1,12 milliárd euró). Ez már nem az első alkalom, amikor bizonyos adózási tételek színezik ki a DB negyedéves számait - úgy tűnik náluk ez a jolly joker.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.