BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Innen szokott érkezni a kapitális zakó"

A kezdeti korrekciót előbb belelkesedés, majd újabb lekonyulás követte a tengerentúli piacokon – jelenti a Cashline.

Az inkább aggodalomra okot adó makrogazdasági indikátorok és az eddigi emelkedés talán óvatossá tette a szereplőket, kérdés, hogy a következő napokban jön-e újabb morzsolódás vagy erőre kap a piac, és minden eddigi kétkedőt beszippant.

Mindenesetre a két technológiai sztárpapír, az Apple és az Amazon képes volt új történelmi rekordon zárni, ami egyrészt biztató a piac egészére rövid távon, másrészt szemlélve ezen papírok árfolyamgörbéjét - teljesen függetlenül a tényleges teljesítménytől - innen szokott érkezni a kapitális zakó.

Az európai piacokon ismét előtérbe kerülhet az ír kérdés, miután piaci pletykák szerint az EKB beavatkozhat az ír állampapírpiacon. Eddig az újból feléledő szuverén államadósság aggodalmak csak marginálisan érintették a tőzsdék kereskedését. Ennek azonban változnia kell: vagy az aggodalmaknak kell elszállni egy újabb EKB segítséggel vagy a piacoknak kell letörni a jelenlegi szintekről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.