BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izmosodott a forint, a vezető részvények is jól szerepeltek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 23 195,8 pontra erősödött tegnap, így a BUX 0,5 százalékos pluszban zárta a hét második napját. A forgalom viszont elég alacsonyan alakult, a részvények 11,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a befektetők között. A vezető részvények közül az OTP 0,94 százalékkal erősödött, s így végül 5349 forinton zárt. A Mol 0,62 százalékkal húzta fel magát, és 20 930 forintos áron köszönt el a tegnapi kereskedéstől. A Magyar Telekom papírjainak árfolyama is feljebb kúszott 0,45 százalékkal, 644 forintra. A blue-chipek közül csak a Richter búcsúzott mínuszban a naptól, a 0,3 százalékos esés 47 185 forintos záróárat eredményezett.

A hazai fizetőeszköz tegnap tovább tartotta erejét az euróval szemben, a délután előrehaladtával pedig már tartósan 270 forint körül mozgott az euró árfolyama. A bankközi devizapiacon ugyanekkor a dollár 195,2 forintba került, egy svájci frankért pedig 201,80 forintot kértek. A Commerzbank tegnapi kommentárja szerint ha a jövőben a nemzetközi hangulat nem romlik jelentősen, kitarthat a forint a 275-ös szint alatt az euróval szemben. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.