BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keresőkutyák indultak a Google profitjáért

Elindultak a keresőkutyák a Google profitjáért - az internetes óriás negyedéves eredménye ugyanis jócskán elmaradt a piaci konszenzustól – jelenti a Cashline.

Az elemzők 6,52 dolláros egy részvényre vetített eredmény vártak, azonban a Google nettó profitja részvényenként "mindössze" 5,71 dollárra rúgott. A gyorsjelentés ugyanakkor némileg enyhítette a feszültséget, ugyanis az alulteljesítés döntően annak köszönhető, hogy a prognózisnál nagyobb összegeket különített el kutatás-fejlesztési célokra, emellett  létszámbővítés is jelentős tételeket emésztett fel; ez pedig egyes szereplőknek a jövőbeli masszív eredménydinamika megalapozását jelentette.

Ettől függetlenül a negyedéves eredmény kapcsán a két éve tartó felülteljesítési széria megtört, így a zárás utáni elektronikus kereskedésben majdnem 5 százalékkal esett a részvényárfolyam.

"Chipkedte" magát az AMD is. A kisebbik processzorgyártó negyedéves eredménye az Intelhez hasonlóan túlteljesítette a piaci konszenzust, bárt tegyük hozzá, hogy azért nem volt túl magasan a léc. Az AMD egy részvényre eső tisztított nettó profitja 11 cent lett, az elemzők mindössze 6 centtel számoltak. Külön örömöt jelentett azonban, hogy a folyó negyedévre vonatkozó árbevételi prognózis jó néhány százalékkal meghaladta az aktuális piaci konszenzust. Ezek fényében nem is annyira meglepő, hogy az elektronikus kereskedésben majdnem 5%-kal ugrott meg a részvényárfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.