BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leminősítés után zuhan a BUX - Vörösben minden részvény

A Moody's leminősítését követően mínuszban indította a hetet a Budapesti Értéktőzsde. Hétfőn délelőtt nem volt részvény, mely erősödött volna. Az európai piacok még irányt keresnek.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 1,09 százalékos mínuszban járt hétfőn délelőtt, így a tőzsdeindex 21 284,03 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A Moody’s leminősítésének híre zuhanásnak indított a pesti parkettet, a blue chipek mindegyik eséssel kezdte a hetet. A legnagyobb mínuszt eddig a Richter és az MTelekom érte el. A gyógyszeripari részvények árfolyama 1,26 százalékos csökkenést ért el, így a társaság részvényeinek kereskedése 43 100 forinton zajlik. A távközlési papírok 1,83 százalékos csökkenést produkáltak, így a papírok árfolyama 535 forintig süllyedt.

Az OTP esése 1 százalék alatti tartományban maradt, azonban a részvények árfolyama így is 5 200 forintra csökkent. A Mol is szerényebb 0,85 százalékos esést könyvelhetett el, az energia papírok kereskedése így 19 635 forinton zajlik.

Az amerikai piacok többsége pénteken még pluszban zárt. A Nasdaq 0,47 százalékos az S&P 500 0,26 százalékos erősödést ért el. Az európai indexek irányt keresnek, az indexek többsége nyitó érteke körül ingadozik. A DAX index szerény 0,09 százalékos, a lengyel WIG20 0,43 százalékos mínuszban járt a délelőtt folyamán.

A forint egy hete nem látott értékben esett az euróval szemben, miután a Moody’s bejelentette Magyarország adósságának leminősítését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.