BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma eldőlhet, képes-e tovább emelkedni az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 145,71 pontos emelkedéssel, 23.562,24 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,62 százalékkal erősödött.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője enyhe emelkedésre számít. Úgy véli, a pénteki pozitív amerikai zárás hatása áthúzódhat az európai piacokra is. A külföldi tőzsdéket követve emelkedhet a BÉT is. Hozzátette, hogy érdemi makrogazdasági adat nem jelenik meg hétfőn.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője eseménytelen napra számít, mivel Amerikában piaci szünnap van.

Várakozása szerint hétfőn eldőlhet, hogy az OTP képes-e elemelkedni az 5.400 forintos nagyon erős szintről, vagy a nyár legeleje óta látott sávban marad az árfolyama.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az elemző hozzátette, hogy a forint biztató hétfőn reggel, az előző hét végi korrekció megállni látszik és ismét a vevők kezdenek előszivárogni a piacon.

A CIB Bank előrejelzése szerint Amerikából hétfőn nem várható piacmozgató adat, mivel a részvénypiacok kivételével piaci szünnap van.

A pénteki pozitív amerikai zárást követően hétfőn reggel az ázsiai tőzsdék nagy lendülettel kezdtek - Japán kivételével, ahol szintén szünnap van -, a határidős indexek alapján úgy tűnik, az emelkedést az európai piacok is követik.

A BUX 119,93 pontos, 0,51 százalékos csökkenéssel, 23.416,53 ponton zárt pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.