BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Marad az ingyen pénz és spekuláció világa

Lesz-e újabb semmitmondó Fed közlemény? Ma este újra az amerikai jegybank kamatdöntő ülésének eredményére figyelhetnek a befektetők, amelytől érdemi változást nem igazán lehet várni – írja a Cashline.

A Fed vélhetően megerősíti azt, hogy látni már a talpra állás jeleit a tengerentúli gazdaságban, ugyanakkor még mindig számos kockázat lengi körbe a hangulatot, így belátható időn belül nem változtatnak a kamatpályán.

Ugyanakkor egyre több vélemény lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy talán a retorikában, a döntés utáni kommentárban némi változást lehet majd kiolvasni, bár ez valószínűleg nem lesz szignifikáns.

Egy biztos, az amerikai jegybankárok még nincsenek azon az állásponton, hogy a kvázi "ingyen" pénz és spekuláció világának véget vessenek, nyílván ők is tudják, hogy anélkül poraiba hullana vissza az elmúlt hónapok piaci szárnyalása, kevésbé lenne fenntartható az a látszat, hogy vége a recessziónak, a nehezén már túl vagyunk.

Csak a bankoknak jó az a piaci hangulat. Ma a franciák második legnagyobb bankja, a Société Générale is jobb harmadik negyedéves eredményt tett közzé, köszönhetően a befektetési banki üzletágnak. A pénzpiacok talpra állásából jelentős profitokat tett zsebre az SG, hasonlóan a szektortársakhoz.

Ugyanakkor a nemzetközi kereskedelmi banki üzletág eredménye 58 százalékkal esett vissza, köszönhetően például a nagy orosz kitettségnek is (47 fiókot zárt be ebben a negyedévben az SG), de a francia teljesítmény sem ad túl sok okot a bizakodásra, ennek köszönhetően a céltartalékképzés is közel duplájára emelkedett. Szóval egyáltalán nem látni a nagy fellendülést, csak a kereskedésből jön a nagy pénz. A BNP Paribas-tól is kiváló számokat vár a piac holnapi gyorsjelentésében, természetesen ott is a befektetési banki tevékenység miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.