Pofont kapott a Mol - Mínuszba rántotta a BUX-ot

A BUX ereje nem tartott ki a nap végéig, mínuszban búcsúzott szerdán az index.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,23 százalékot esett szerdán, 22,6 milliárd forintos forgalom mellett. A BUX 24 111 ponton zárt.

A vezető részvények közül csak a Mol gyengült, ám ez is elég volt ahhoz, hogy mínuszban zárjon a BUX. Az olajcég papírjai 1,2 százalékot estek 24 250 forintra.

A Magyar Telekom részvényeinek árfolyama nem változott a tegnapi záráshoz képest, 609 forinton jegyzik a távközlési papírokat.

Az OTP 0,24 százalékkal került feljebb, 6 375 forinton jegyzik. A Richter 0,22 százalékot erősödött 37 900 forintra.

A Richter szerda délután bejelentette, hogy 860 forintos osztalékot fizet. Az osztalék megfelel a piaci várakozásoknak.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője az MTI-nek elmondta: napközben nem voltak nagy árfolyam-elmozdulások a BÉT-en, délután ugyanakkor - valószínűleg a Szíriából érkező hírek hatására - csökkenésbe fordultak az árfolyamok, a lejtmenetet a szíriai érdekeltséggel is rendelkező Mol vezette. A nap végére az olajpapír árfolyama esett, míg a másik nagy papír, az OTP árfolyama idei legmagasabb értékén zárt - fűzte hozzá.

Az európai befektetők optimistán várják a Fed esti kamatdöntését, illetve annak kommentárját, az európai indexek zárás előtt nem sokkal enyhe pozitív tartományban voltak, így a budapesti piac némiképp alulteljesítő - mondta el Gerőcs Tamás.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője úgy vélekedett: a reggeli jókedv profitrealizálásba "fulladt", amely nagyrészt a Fed esti kamatdöntésével, illetve az azt követő sajtótájékoztatóval kapcsolatos várakozásoknak volt betudható, hiszen egyébként az európai, és amerikai makrogazdasági adatokra "nem lehetett panasza a befektetőknek". Az érkező vállalati gyorsjelentések is a vártnak megfelelően, vagy annál jobban alakultak.

Európa is lefelé kanyarodott a nap végére, azonban a DAX és a CAC40 tartotta 0,5 százalék körüli előnyét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.