BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Véget érhet a vérengzés a pesti parketten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 201,09 pontos emelkedéssel, 20.422,46 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,99 százalékkal erősödött.

Az elmúlt napok jelentős esése után pozitív korrekció jöhet kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Gabler Gergely, az Erste Bank elemzője szerint nem kizárt, hogy pozitív korrekció jön kedden a BÉT-en. Mint mondta, a nemzetközi piacok is megnyugodni látszanak hétfő óta.

Az elemző szerint a befektetői bizonytalanságot elsősorban az európai adósságválság miatt kialakult aggodalmak gerjesztik. Feszült a piaci helyzet, mivel a befektetők attól tartanak Portugália, és ami még rosszabb, Spanyolország is Írországhoz hasonló helyzetbe kerül. Egy esetleges spanyol válság kezeléséhez viszont jóval több pénzre volna szükség - mondta Gabler Gergely.

A CIB Bank írásos elemzése szerint kedden már napvilágot lát pár érdekesebb makrogazdasági adat, de jelentős trendfordulót aligha okoznak majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.