BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre egy jó hír: megérkeztek a bikák Amerikába

Az Egyesült Államok vezető tőzsdeindexei emelkedést mutatnak, miután kedvező lakásépítési adat érkezett a tengerentúlról. A Bank of America gyorsjelentése megfelelt a várakozásoknak, miközben a Goldman Sachs alulmúlta azt.

Júniusban szezonálisan kiigazítva 14,6 százalékkal emelkedett a megkezdett lakásépítések száma éves alapon 629 ezerre az Egyesült Államokban, amely meghaladta a piaci várakozásokat.

Az amerikai vezető tőzsdeindexek a kedvező adat, illetve a vállalati jelentések hatására jelentős emelkedéssel kezdték a napot. A 30 legnagyobb iparvállalatot tömörítő Dow Jones ipari index több mint 100 ponttal, 1 százalékkal emelkedett 12 500 pont fölé. A technológiai részvények kompozit indexe a Nasdaq 42 ponttal, 1,52 százalékkal emelkedett 2 808 pontra. A Standard & Poor’s 500 index 13 ponttal, 1 százalékot emelkedett 1 318 pontra.

A Goldman Sachs részvényeinek árfolyama több mint 2 százalékot esett (több mint egyéves mélypontra), miután a vállalat a várakozásoktól elmaradó második negyedéves eredményt tett közzé. A Goldman nettó eredménye ugyan 77 százalékkal növekedett az előző évhez képest, de még ez is meglepte az elemzőket. A Reuters által megkérdezett közgazdászok 2,27 dolláros részvényenkénti eredményre számítottak, míg a jelentés alapján 1,85 dollár lett A Bank of America 0,3-0,5 százalékos esést mutat, miközben a vállalat a várakozásokkal megegyező eredményről számolt be.

Az IBM árfolyama több mint 6 dollárral emelkedett 181 dollár fölé, miután a vállalat kedvező második negyedéves profitról számolt be. A nettó eredmény 3,66 milliárd dolláron alakult, amely részvényenként 3 dollárt jelent. Az előző év azonos időszakában 3,39 milliárdos, illetve 2,62 dolláros részvényenkénti eredményről számolt be a vállalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.