BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyes várakozások a mai tőzsdei napra

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,79 pontos csökkenéssel, 23.362,82 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,16 százalékkal gyengült.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban csütörtökön nem alakultak ki markáns befektetői várakozások. Az amerikai piac enyhe pluszban zárt előző nap, ám az ázsiai piacok - Japánt kivéve - enyhe veszteséget könyvelhettek el. Így az elemző szerint nehéz a befektetői hangulatot meghatározni. 

A nap folyamán Nagy-Britanniában és az Európai Központi Banknál (EIB) lesz kamatdöntés, és ezek befolyásolhatják a befektetői hangulatot - tette hozzá Kovács Roland.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője viszont úgy vélte, a pozitív hangulat továbbra is kitart, és némi iránykeresés után a BÉT-en is ez kerekedik felül. Mindezt az üzletkötő szerint a hazai és a nemzetközi hangulat is generálja, mivel még mindig nagyobb a vételi, mint az eladási szándék a piacon.

Az üzletkötő úgy vélte: az OTP papírjának ára elérheti csütörtökön az 5.750-5.800, a Mol részvények ára a 21.000 esetleg a 21.500, míg a Richter papírok ára a 47.000-48.000 forintot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 285,16 pontos, 1,23 százalékos emelkedéssel, 23.399,61 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.