BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhan az MTelekom - Kivárnak a piacok

Bizonytalan a vezető európai indexek mozgása, egyelőre kivárnak. A pesti parkett is hasonlóan szerepel kedden délelőtt, a blue chipek közt a Richter erősödik egedül.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,08 százalékos gyengülést követően 21 335,87 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A Richter az egyedüli blue chipe ami határozott 0,53 százalékos erősödést mutat. A gyógyszeripari részvényeket így 43 050 forintos árfolyamon jegyzik. A Mol nyitó értéke körül mozog, minimális 0,02 százalékos pluszt mutatva 19 500 forinton kereskednek az energiapapírokkal.

Az MTelekom folytatja lejtmenetét, a távközlési papírok a negatív lista élén állnak 1,9 százalékos gyengülésükkel, így kereskedésük 515 forinton zajlik. Az OTP kisebb 0,54 százalékos gyengülést produkált, így részvényeit 5 261 forinton jegyzik.

A vezető európai indexek a pesti parketthez hasonló teljesítményt mutatnak. Elemzői vélemények szerint kivárhatnak a piaci szereplők kedden, délelőtt teszik közzé a ZEW gazdasági hangulat indexet, délután pedig több amerikai makro adatot is nyilvánosságra hoznak. A pesti zárást követően pedig FED-kamatdöntés is lesz.

A német DAX index 0,13 százalékos, a francia CAC40 index 0,2 százalékos, a régiós lengyel WIG20 0,56 százalékos gyengülést értek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.