BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A görög dráma újabb, izgalmas felvonása következik

A tegnapi kereskedés a nagy semmiről szólt az USA-ban, Európa pedig zárásra elveszítette a kezdeti emelkedését. Nem is csoda persze, hiszen az Egyesült Államok tegnap ünnepelte a veteránokat, és bár kereskedés idén először ezen a napon is volt a tőzsdén, de sokan szabadságon voltak. Ma reggel kedvezőtlen a piaci hangulat, így inkább a mínuszos irány dominálhat a tőzsdéken – írja az Equilor.

A véget nem érő görög dráma újabb felvonása következik, ezúttal megint egy izgalmasabb történet bontakozik ki. Tegnap éjjel az euróövezeti pénzügyminiszterek egy további héttel elhalasztották a 31,3 milliárd eurós mentőcsomag részlet utalását, mivel az IMF és az EU nem tudott megállapodni, hogy adjon-e engedményt Athénnak a költségvetési és adósságkonszolidáció határidejével kapcsolatban.

A bökkenő csak ott van, hogy a görög miniszterelnök szerint péntekre kifogy a pénzből az ország. Úgy gondoljuk, hogy a következő napokban valami megállapodás azért lesz, és még épp időben megérkezik a segítség – ahogy az eddigi epizódokban is láthattuk.

Makroadatok terén a hazai inflációs mutatót érdemes kiemelni, az USA-ban pedig az októberi költségvetési egyenleg jelenik meg. Gyorsjelentések terén két olasz bank, az Unicredit és az Intesa (13-14 óra körül), valamint az amerikai Cisco Systems számaira (22 óra után) érdemes figyelni. Az E.On gyorsjelentése jelentősen felülmúlta a várakozásokat, a Vodafone viszont profit warninggal örvendeztette részvényeseit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.