BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétéves mélyponton a Mol - Szakad az árfolyam

A Mol árfolyama szerdán napközben 14350 forintig esett, ezzel több mint két éve nem látott mélységbe került az olajipari részvény. A napi minimum idején 6 százalékos mínuszban állt a részvény.

A forgalom szokatlanul magas, délután egykor már 6 milliárd forint körül volt, miközben az elmúlt 180 napban kevesebb, mint ennek az ötöde volt a napi átlagos kereskedési volumen.

A részvény árfolyamának eséséhez hozzájárulhatott az a Napi Gazdaságban megjelent hír, miszerint a norvég állami olajalap fontolóra veheti a tulajdonában levő, nagyjából 1,6 százalékos Mol-pakett értékesítését, miután etikai szabályzata nem teszi lehetővé, hogy olyan társaságokba fektessen, melyekben korrupció gyanúja merült fel.

Szollár Domokos, a Mol Nyrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére azt közölte: az újságcikk merő spekuláció, minden alapot nélkülöz. Hozzáfűzte, hogy az olajtársasághoz nem érkezett olyan tartalmú információ, amely a Napi Gazdaságban megjelent.

Vélhetően az sem tett jót a papírnak, hogy kedden tőzsdezárás után közzétették: Mosonyi György, a Mol felügyelő bizottságának elnöke 15 ezer darab részvénytől vált meg, így a nála lévő részvények mennyisége 40 ezer darab alá csökkent. Mosonyi 15350 forintos átlagáron adta el a papírokat, vagyis mintegy 230 millió forintot kapott a pakettért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.