BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs vége az OTP vesszőfutásának – Padlón a bankpapír

Az OTP árfolyama kevesebb, mint 3 nap alatt 10 százalékot esett a Budapesti Értéktőzsdén. Pénteken sem állt meg a bankrészvények hanyatlása, és már 4 550 forint alatt jegyzik a részvényt.

A kedd délutáni 5 050 forint körüli árfolyamról kevesebb mint 3 nap leforgása alatt 4 550 forint alá süllyedt az OTP részvényeinek árfolyama. A bankrészvény ezzel már 10 százalékos esést mutat szerda óta, ami annak köszönhető, hogy a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagot készít.

Konkrétumok a kormány devizahitelekkel kapcsolatos terveiről továbbra sincsenek, a kabinet elvileg jövő heti ülésén tárgyalja a kérdést, de megoszlanak az inflációk arra vonatkozóan, hogy már konkrét lépésekről, vagy csak elvi kérdésekről esik majd szó. A hivatalos közlemények szerint a Bankszövetséggel folynak az egyeztetések, az Igazságügy Minisztérium közlése szerint pedig a fókuszban –az első hírekkel ellentétben – nem a törlesztő részletek kiszámolásakor figyelembe vett marzs, hanem a hitel felvételekor érvényes, illetve a jelenlegi árfolyam közötti különbség áll – emlékeztetnek a CIB Bank közgazdászai. „Ez elméletileg a rosszabb forgatókönyv, hiszen ez alapján a piac arra számít, hogy a végtörlesztéshez, vagy az árfolyamrögzítéshez hasonló konstrukción dolgozik a kormány, ami akár óriási terheket is jelentene a szektor képviselőinek” – állapítják meg a banki elemzők.

Az OTP részvényeinek az sem tehetett jót, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Wall Street Journalnak adott interjújában arra utalt, hogy még sokáig velünk maradhatnak a válságadók. Orbán szerint a válságadók addig maradhatnak, ameddig az adósság a GDP 50 százaléka alá nem süllyed.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.