BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szembemegy a világgal a BUX, de ennek nem örülhetünk

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX gyengülést mutat délelőtt, amit az OTP és a Mol részvények esése okoz. Az európai vezető tőzsdeindexek szinte kivétel nélkül emelkednek, vagyis a kedvező hangulatból nem tudnak profitálni a hazai részvények.

Az OTP több mint 1,5 százalékos esést mutat, így 1 450 forinton kereskednek a bankrészvénnyel.

A devizahitelesek mentése továbbra is a középpontban van, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újra megszólalt a témában. A befektetők felé nem volt túl jó üzenet, hogy a költségvetésnek nincs elég pénze a devizahitelesek megmentésére, és ha nem lesz megállapodás a Bankszövetséggel, a kormány akkor is benyújtja a tervezetet a Parlament elé ősszel.

Az euró árfolyama 299,5 forint körül mozog, vagyis a kedvező külpiaci hangulatban csak kissé tudott eltávolodni a hazai deviza a 300-as kurzustól.

A Richter kis emelkedést mutat miután kedvező gyorsjelentést publikált a társaság. A nemzetközi számviteli szabványok (IAS) alapján készült gyorsjelentés szerint a csoport árbevétele a második negyedévben 92,033 milliárd forintot tett ki, ez 9,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A gyógyszeripari vállalat az év első felében 177,88 milliárd forint árbevételt és 28,343 milliárd forint adózott nyereséget ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.