BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Coca-Cola nem reklámozza termékeit az orosz tévében

A Coca-Cola amerikai italgyártó óriás beszűnteti termékei reklámozását több olyan orosz tévében, amelyek közel állnak a Kremlhez - jelenti az N24 német hírtévévé, a Vedomosztyi orosz lapra hivatkozva .Három olyan tévéadóról van szó, amelyek a Rosszija Bank ellenőrzése alatt álló holdinghoz tartoznak.

A bankkal szemben az Európai Unió és az Egyesült Államok szankciókat léptetett életbe, ezek miatt ténylegesen tilos üzleteket kötnie az orosz pémnzintézettel. Egy negyedik orosz tévéadóban is megszűnteti a hirdetéseit a Coca-Cola, ez az orosz védelmi minisztériumhoz tartozik és hazafias adásokat sugároz.

A Coca-Cola ugyanakkor visszautasította azt a véleményt, miszerint döntését politikai okokból hozta volna. A Vedomosztyi szerint a Coca-Cola az egyik legfontosabb hirdető az orosz piacon, az ilyen célú éves kiadásainak az összege több mint 2,5 milliárd rubel (52 millió euró).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.