BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A harmadik legértékesebb magyar csapat lett a Felcsút

Harmadával nőtt a kieső helyen álló felcsúti csapat keretének összértéke a téli átigazolási szezonban.

Harmadával, egész pontosan 33,9 százalékkal, 600 millió forinttal nőtt a felcsúti focicsapat játékosállományának összértéke - számolta össze a Bors. A csapat így a transfermarkt.de adatai szerint az NB I harmadik legértékesebb kerete a téli igazolások után.

Ez persze azt is jelenti, hogy a felcsúti akadémia megalakításának egyik legfőbb célja - fiatal, saját nevelésű játékosoknak helyet adni az élvonalban - mostanra gyakorlatilag eltűnt. Igaz, az utánpótlás-bajnokságokban szinte minden korosztályban az élmezőnyben vannak a felcsútiak, de az NB I-es csapatukba alig kerülnek be a saját nevelésű játékosaik - az eddigi utolsó bajnoki meccsükön például három saját nevelésű focista, négy egykori MTK-nevelés és négy máshonnan igazolt játékos volt a kezdőben, a télen pedig öt légióst és újabb két MTK-nevelést igazoltak. Ráadásul az eredmények sem akarnak jönni: 19 forduló után a 11., kieső helyen áll a csapat a bajnokságban.

Ami a többieket illeti: az NB I teljes játékosállományának összértéke 24,81 milliárd forint, ami 1,8 százalékos növekedést jelent a téli átigazolásokkal. A legértékesebb a Ferencváros és a Videoton kerete, ezek 3,79, valamint 3,22 milliárd forintot érnek, rajtuk és a Felcsúton kívül még a bajnoki 7. Debrecen kerete értékesebb kétmilliárd forintnál. Érdekesség, hogy az összértéknek a bajnoki helyezéssel a Ferencvároson és a Videotonon, valamint a mindkét összevetésben utolsó Békéscsabán kívül gyakorlatilag semmilyen összefüggése nincs: a bajnokságban második Újpest az összérték alapján csak a kilencedik, a negyedik helyen álló Paks pedig a játékosstatisztikában csak az utolsó előtti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.