BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ágyúként lőtt ki a Twitter

Az előzetesen közölt 26 dollárhoz képest több mint 70 százalékkal magasabb áron, 45,10 dolláron kezdődött a Twitter kereskedése a CNBC szerint. Később 50 dollárig emelkedett.

A Twitter részvények kereskedése végül 45,10 dolláron kezdődött egy forrás szerint. Ez több mint 70 százalékkal az IPO feletti árfolyam. A cég értéke több mint 30 milliárd dollár ezen az árfolyamszinten.

Ahogyan arra számítani lehetett, nem csak a nyitóárban produkált nagy ugrást a Twitter, de a kereskedés első néhány percében valósággal kilőtt a cég papírjainak árfolyama. A CNBC beszámolója szerint alig tíz perc alatt már az 50 dolláros szintet is elérte.

Nagy ugrást vártak

Egyelőre nagy a tanácstalanság a New York-i tőzsdén, a traderek arról tanácskoznak, hogy milyen kezdőáron induljon el a Twitter részvényeinek kereskedése. A mikroblogszolgáltató eredetileg 26 dolláros indulóárat fogalmazott meg, amely alapján a tőzsdére lépés egy 1,82 milliárd dolláros tranzakció lehet.

Folyamatosan közelednek az álláspontok a Twitter kezdő árfolyama kapcsán, a legutóbbi hírek szerint 45-47 dollár között lehet az összeg. Ha 45 dollár az induló ár, az 30 milliárd dollárosra értékeli a céget.

A helyzet azonban gyorsan változik, a felfokozott várakozások hatására már 43-47 dolláros sávot prognosztizálnak kezdőárnak, ennek megfelelőn jóval hárommilliárd dollár felett lehet a 70 millió részvény értékesítéséből származó bevétel.

A Twitter tőzsdei bevezetése ezekben a percekben történik meg, a kereskedés megkezdéséről folyamatosan frissülő cikkünkben számolunk be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.