BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kritikus állapotban vannak a brit kórházak?

Az angol kórházak egynegyede meghaladja az emelet szintű kockázatú fokozatot, közölte a Care Quality Commission (CQC), akik több szempont alapján végezték a felmérést. Többek közt az orvosi hibákat, a betegellátást és a halálozási arányokat is figyelembe vették. 161 kórházból 44 abban bízik, hogy beleesnek az elfogadható kategóriába. A vizsgálatokat szeptemberben kezdték el és december közepén fejezik be.

A kórházak a kiváló, a jó, a javításra szoruló illetve a nem megfelelő minősítést kaphatják az egészségügyi rendszer vizsgálóitól. Ezek az értékelések segítik a kormányt és a kórház dolgozóit is abban, hogy milyen területeken érdemes fejlődniük.

A Health Foundation vezérigazgatója, Dr. Jennifer Dixon szerint, aki szintén a CQC partnere azt közölte: nagyon helyes, hogy felmérik a kórházak állapotát, hiszen így kiszűrhetőek azok az intézmények, amelyek több szempontból is hibásak, és számos olyan területet felfedezhetnek, amelyeket érdemes továbbfejleszteni, modernizálni."

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.