BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyugdíjkompenzáció feltételes módban

Februárra ígérte, végül a kórházigazgatókra hárította a konkrét döntést a kormány a nyugdíjasként tovább foglalkoztatott egészségügyi dolgozók kompenzációjáról.

„A nyugdíj mellett továbbfoglalkoztatott egészségügyi dolgozókat a munkáltatójuk illetmény-kiegészítésben részesítheti” – erről döntött a kormány legutóbbi ülésén.



Annak a több mint 2000 nyugdíjas korú egészségügyi dolgozónak a kompenzációja tehát, aki júliustól lemondott a nyugdíjáról azért, hogy tovább dolgozhasson, kizárólag a munkáltatóján múlik. Ahogyan valószínűsíthetően annak mértéke is, mert mint Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a kormánydöntésről a kormány honlapján található videón fogalmazott: „a kompenzáció összege nettóban megegyezhet” az érintettnek eddig folyósított nyugdíjjal.

A döntés értelmében az az egészségügyi dolgozó, akinek továbbfoglalkoztatását a kormány támogatja, külön engedélyezési eljárás nélkül "jogosult lehet" a jövedelem-kiegészítésre. Ennek teljes fedezetét az Egészségbiztosítási Alapon keresztül finanszírozzák az ígéret szerint. A támogatásban részesült munkavállalók helyzetét a kormányzat három évente felülvizsgálja.

A kormány rendelkezett arról is, hogy ahol az ellátási érdek megkívánja, a nyugdíjazással megüresedő álláshelyek betölthetőek az egészségügyi ágazatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.