BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orvosi menekülő utak: külföld vagy magánrendelő

Az orvosok menekülési útja a külföld vagy a magánrendelő lehet – mondta Szepesi András orvos, egészségügyi közgazdász a Világgazdaság egészségügyi konferenciáján.

A pártpolitika lenyelte a szakpolitikát az elmúlt 25 évben – emelte ki előadásában Szepesi András.

A hazai egészségügy válságjelenségei között az elégtelen bérezést, a szakemberek elvándorlását, a hálapénzt, az adósságokat, illetve az ellátó, valamint az irányító struktúra problémáit sorolta fel. Emellett kiemelte, hogy az utóbbi években a jogszabályi környezet toldozása – foltozása zajlik, elavultak a szektorra vonatkozó törvények.

A hazai egészségügyet állami intézményrendszer jellemzi domináns privát szolgáltatókkal – jegyezte meg. Hozzátette: elmaradt a magánbiztosítások szerves fejlődése, illetve megmaradt a hálapénzrendszer. „Az orvosok menekülési útja a külföld vagy a magánrendelő lehet” - véli. Elmondta: hazánkban növekvő igény tapasztalható a magánszolgáltatások iránt, azonban ellenőrizetlen termékek, reklámok, kuruzslás is jellemzi a piacot.

VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.