BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt év alatt 880 millió dollárt költ kapacitásának bővítéséra a Roche

Öt év alatt 880 millió dollárt akar költeni világszerte gyártási kapacitásának bővítéséra a svájci Roche gyógyszergyártó. A befektetés eredményeként 500 új munkahely keletkezhet. A cég bejelentése magabiztosságot sugall, mivel a gyógyszeriparban mostanában inkább a leépítések voltak jellemzőek.

A Roche Németországban Penzbergben, Svájcban Baselben és az Egyesült Államokban Oceanside városában fogja bővíteni a termelését. A világ legnagyobb rákellenes gyógyszergyártó cége akkor növeli alkalmazottainak számát, amikor a rivális Teva bejelentette, hogy 5 ezer munkavállalójától válik meg és a Merck & Co. is 10 százalékos leépítést tervez.

A Roche bízik új rákellenes gyógyszereiben, valamint új, nem a hagyományos kémiai módszerekkel gyártott termékcsaládjában, amelynek elemei élő organizmusokból kinyert proteinekre és sejtekre épülnek és ezért nehezebb lemásolni a gyártási technológiát.

A Roche gyógyszergyártó szekciójánál úgy nyilatkoztak a Reuters hírügynökségnek, hogy a cég elkötelezett, hogy állandó kínálatot biztosítson ezekből a gyógyszerekből a legjobb minőségen.

Emellett a rákellenes termékeit is tovább fejleszti a cég, az Egyesült Államokban például februárban kezdték el forgalmazni a mellrák kezelésére való szert, amely kevesebb mellékhatással jár, mint a korábbi készítmények.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.