BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

20 milliárd hitel a BP-nek

Pénzintézetektől vett fel 20 milliárd dollár hitelt a British Petrol (BP).

Mint már korábban a Világgazdaság Online is megírta, a BP igazgatótanácsa elfogadott egy tervet, annak érdekében, hogy a vállalatnak legyen elégséges készpénztartaléka a kártérítési igényekre. Akkor még csak arról számolhattunk be, hogy a cég tárgyal bankokkal egy 20 milliárd dolláros hitelről, a legfrissebb értesülések szerint azonban már a múlt héten meg is kapta azt.

Egyes piaci aggodalmak szerint az eddigi legsúlyosabb amerikai környezeti katasztrófának tekintett olajszennyezés kártérítési költségei elérhetik a 100 milliárd dollárt. Ha ez bekövetkezne, könnyen előfordulhat, hogy a cég részvényének meredek zuhanásával a BP  akár átvételi célponttá is válhat.

A Mexikói-öbölben olajkatasztrófát okozó BP tőzsdei piaci tőkeértéke ugyanis már eddig is mintegy a felére esett, 100 milliárd dollárral ér kevesebbet az oaljipari óriás április vége óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.