BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OPEC szerint ennyi olaj elég

Továbbra is napi 1,4 millió hordóval várja növekedni idén a világgazdaság olajkeresletét a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC), megegyezően korábbi előrejelzésével.

Havi olajpiaci kitekintésében a szervezet úgy véli, hogy a magas olajárak "enyhén negatív" hatással lehetnek az üzemanyag-fogyasztásra világszerte.

Az OPEC olajára az idei éves keresleti előrejelzés 29,9 millió hordó, ez 0,4 millió hordóval több a tavalyinál, és 0,1 millióval haladja meg a múlt havi előrejelzést.

Az OPEC-en kívüli országok olajkínálatát az idén 0,6 millió hordóval várja nőni a szervezet, a múlt havi előrejelzéshez képest 0,1 millióval felfelé módosítva.

Az OPEC egyúttal megismételte az olajminiszterek kommentárját, hogy a magas olajárak ellenére a piac továbbra is megfelelően ellátott, és az olajtartalékok is a szokásos szintek felett vannak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.