BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E-Star: csak százmillió van már a kötvényekre

A kötvényesek harmada váltotta vissza szerdán 35 százalékos árfolyamon a jövő héten lejáró E-Star kötvényeit. A mintegy 940 millió forint névértékű hitelpapír visszaváltására ma már csak 100 millió forintja maradt a cégnek, ha az állam nem fizeti ki sürgősen a tartozását.

Szerdán 4782 darab 100 ezer forintos névértékű most októberben lejáró kötvényt ajánlottak fel az E-Starnak a hitelezői visszavásárlásra. A társaság ezeket a hitelpapírokat a korábban meghirdetett feltételekben szereplő maximális, 35 százalékos árfolyamon vásárolta vissza, vagyis a befektetők a csaknem 480 millió forintnyi kötvényükért nem egészen 170 millió forintot kaptak.

A tőzsde honlapja szerint mintegy 1,42 milliárd forintnyi névértékben vezettek be az október 24-én lejáró hitelpapírokból a parkettra, így az első napon a kötvényesek nagyjából harmada fogadta el a társaság ajánlatát.
A kötvények utolsó kereskedési napja csütörtök, azok a befektetők, akik szeretnék még visszaváltani a hitelpapírokat, még ezen a napon fordulhatnak utoljára az Equilorhoz. A kötvényeseknél még összesen mintegy 940 millió forint névértékű hitelpapír van, az alternatív energetikai cég viszont ma már csak 100 millió forintot tud a visszavásárlásokra szánni.

Ez az összeg csak akkor emelkedhet meg, ha a magyar állam időközben megfizeti a cég számára Fejér és Veszprém megye összesen mintegy 2,5 milliárd forintos tartozását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.