BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfüggesztették az EMFESZ kereskedelmi engedélyét

A Magyar Energia Hivatal szerdai határozatában az Első Magyar Földgáz-és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. (EMFESZ) földgáz kereskedelmi működési engedélyét január 13-tól 90 napra felfüggesztette.

A felfüggesztésre a földgázkereskedő működésének lehetetlenülése esetén, a felhasználók földgázellátását veszélyeztető helyzet fennállása következtében alkalmazandó eljárásról szóló Kormány rendelet alapján került sor.

Az EMFESZ fogyasztóinak földgázzal való folyamatos ellátása biztosított. Az EMFESZ szállítóvezetékhez történő hozzáférést biztosító rendszerhasználati szerződése a földgázszállító által felfüggesztésre került.

Ez a körülmény nem teszi lehetővé a vele szerződéses jogviszonyban álló felhasználók ellátását, ezért a Hivatal az EMFESZ valamennyi felhasználója ellátásának érdekében a földgázipari tevékenység folyamatos végzésére más földgázkereskedőt, illetve egyetemes szolgáltatói engedélyest jelöl ki a kellő földgázforrással rendelkező engedélyesek közül, olvasható a hivatal közleményében.

Az EMFESZ felfüggesztése valamennyi felhasználója vonatkozásában automatikusan megszünteti az EMFESZ-el kötött földgáz kereskedelmi szerződéseket. Az EMFESZ fogyasztóinak ellátása – a megszűnő szerződések ellenére – az új kereskedő/szolgáltató kijelöléséig is biztosított. Az érintett fogyasztóknak ezért jelenleg semmi tennivalójuk nincs.

Az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft tiszteletben tartja a Magyar Energia Hivatal határozatát, melyben felfüggeszti az EMFESZ Kft földgáz-kereskedelmi működési engedélyét - írja a cég.
 
Az engedély felfüggesztése a felhasználók gázellátásának folyamatosságát semmilyen módon nem befolyásolja.Az EMFESZ Kft felhasználóit írásban, teljeskörűen tájékoztatja a szükséges tudnivalókról.
 
A gázkereskedelmi engedély felfüggesztése az értékesítési tevékenység folytatását időlegesen kizárja, azonban az EMFESZ Kft cégszerű működése továbbra is folyamatos. A MEH fenti határozata az EMFESZ Kft más tartalmú gazdasági és egyéb tevékenységeinek folytatására nem terjed ki, azokat semmilyen módon nem korlátozza vagy tiltja.
 
Az EMFESZ Kft az átmeneti nehézségek gyors megoldása érdekében kintlévőségeinek mielőbbi behajtására, ezáltal fizetési és egyéb kötelezettségeinek teljesítésére törekszik, annak érdekében, hogy a 2011-es év első negyedévében - a továbbra is kedvezményes feltételekkel történő - gázkereskedelmi tevékenységét folytatni tudja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.