BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Horvát ételízesítő a Mol levesében?

„A Mol Nyrt. az OTP Bankon keresztül 34,2 millió eurós kölcsönt adott a horvátországi Podravka élelmiszer-ipari csoportnak” – írja a nacional.hr internetes lap, amely szerint a hitelnek köze lehetett ahhoz, hogy a magyar társaság tavaly megszerezte az INA horvát olajipari csoport menedzsmentjogait. A hitelről és a menedzsmentjogokról folyó tárgyalást is a már leköszönt horvát kormány miniszterelnöke és helyettese, Ivo Sanader és Damir Polancec bonyolította le.

Érdeklődésünkre Somlyai Dóra, a Mol kommunikációs igazgatója leszögezte: a Podravkának nyújtandó hitelről, illetve a Mol ahhoz kapcsolódó garanciavállalásáról csak hónapokkal azután kezdtek tárgyalni, hogy a magyar társaság megszerezte az INA menedzsmentjogát. A Podravka egyébként azért kért a Moltól finanszírozási tanácsot, főként vállalati tranzakciókkal és az ellenséges felvásárlási kísérletek elhárításával kapcsolatban, mert kiszállt belőle korábbi befektetője. Az OTP a Mol javaslatára adta a hitelt.

A kommunikációs igazgató szerint a Podravkának adott hitel Horvátország belpolitikai ügyei kapcsán került terítékre, ám cége az ottani belpolitikát, mint szakmai befektető, nem kívánja véleményezni. A horvát sajtóban egyébként már máskor is megfogalmazódtak a Mollal kapcsolatos megalapozatlan öszszeesküvés-elméletek, amelyeket a társaság már korábban többször is érdemben visszautasított. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.