BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leminősítheti a Molt az S&P az INA miatt

Negatív kihatású osztályzati felülvizsgálat alá vette a Mol "BB plusz" szintű hosszú távú vállalati adósi besorolását pénteken a Standard & Poor's, a horvát INA olajvállalatban meglévő részesedés körüli fejleményekkel indokolva a döntést.

A nemzetközi hitelminősítő pénteken Londonban közölte: a negatív felülvizsgálat tükrözi azt a várható hatást, amelyet a 49 százalékos INA-részesedés részbeni vagy teljes eladása gyakorolna a magyar cégre. A Standard & Poor''s az indoklásban közölte azt is, hogy az osztályzati vizsgálat a Mol horvátországi működési környezetének lehetséges romlásából eredő hatásokat szintén figyelembe veszi.

A negatív figyelőlista a nemzetközi hitelminősítői gyakorlatban a negatív kilátásnál erőteljesebb jelzés az érintett adósosztályzat leminősítésének lehetőségére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.