BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lengyelország tárgyalásokat akar a Gazprommal a gázárak módosításáról

Janusz Piechocinski lengyel miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter szerint megérett az idő arra, hogy a Gazprom orosz gázóriással tárgyalások kezdődjenek a gázárak módosításáról - jelenti a RIA Novosztyi.

Az eladók piaca ugyanis egyre inkább a vevők piacává alakul át - hangoztatta Piechocinski Varsóban. Az orosz hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a PGNiG lengyel oloaj- és gázvállalat vasárnap bejelentette, hogy Gdanszkban meg akarja tárgyalni az EurRoPol Gaz tevékenységét - e cég a Gazprom és a PGNiG közös vállalata - valamint a Lengyelországba irányuló gázszállítások feltételeit.

A lengyel miniszterelnök-helyettes jelezte, 2018-ban teljes mértékben biztosítani kell Lengyelország hozzáférését a földgázhoz. "Ha az orosz gáz a jövőben is a legolcsóbb marad, továbbra is szükségünk lesz rá" - hangoztatta. A RIA Novosztyi szerint a Gazprom és a PGNiG 2012 őszén több hónapos tárgyalás után megegyezett arról, hogy a Lengyelországnak szánt földgáz árát több mint 15 százalékkal csökkenti. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.