BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kocsis és Hernádi is cáfolja a Mol vezércserét

Szeptember végén, október elején távozik a Mol Nyrt. éléről Hernádi Zsolt (49) elnök-vezérigazgató – értesültünk több forrásból. A cég ma a Reuters hírügynökségnek küldött email-jében cáfolta értesülésünket. Tegnap, megkeresésünkre, nem kívánták kommentálni a hírt.

Helyét a több állami cég felső vezetői posztját már betöltött, jelenleg a BKV-t vezető Kocsis István veheti át.

Hernádi irányítása alatt a válság okozta sokk hatásától eltekintve végig nőtt az olajtársaság részvényeinek árfolyama. Vezetésével a Mol ellenállt az OMV felvásárlási szándékának. Az OMV-től orosz kézbe került Mol-pakett megvásárlásával állítólag kivár a magyar állam.

A Mol határozottan cáfolja Hernádi Zsolt távozását a cég éléről - írta ma a Reuters hírügynökségnek a vállalat kommunikációs elnökhelyettese, Somlyai Dóra. Hernádit 2008 április 23-án választották a cég igazgatótanácsának tagjává, a mandátuma 2014-ig szól - emlékeztet a közlemény. Sőt, az igazgatóság előtt nincs a pozícióval kapcsolatos ügy, Hernádi Zsolt a Mol elnök-vezérigazgatójaként folytatja a vállalatcsoport elfogadott stratégiájának megvalósítását.

A tegnapi nap folyamán a cég még nem kívánta kommentálni értesülésünket.

Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója lapunkhoz eljuttatott közleményében cáfolja értesülésünket, mondván, erről a kérdésről ő senkivel sem tárgyalt.

A Mol mégsem veszi meg az orosz Szurgutnyeftyegaz Molban lévő, 21,2 százalékos hányadát

A már korábban is fel-felröppent hír kapcsán a Molnál érdeklődésünkre nem nyilatkoztak. Hernádi Zsolt a bankvilágból érkezett a Molhoz, amelynek 1999-ben lett az igazgatósági tagja, 2000-ben az igazgatósági elnöke, egy évre rá pedig elnök-vezérigazgatója. Bár Fidesz-kötődésűként tartják számon, úgy tudjuk, rossz szemmel nézték a pártban, hogy 2002-ben – állítólag politikai háttéralkuk eredményeként – szintén Fidesz-kötődésű, s a cégbe az előző Fidesz-kormány alatt bekerült Mol-vezetőket bocsátott el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.