BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország: határ az olcsó lakossági áramnak

A Dmitrij Medvegyev orosz elnök által most aláírt rendelet az energia hatékonyabb felhasználására ösztönzi a háztartásokat. Hasonló várható a víz esetében is.

A jövő évtől fokozatosan új villamos energia elszámolási rendszert vezetnek be Oroszországban a háztartások számára, idézi a Vedomosztyi az orosz elnököt, Dmitrij Medvegyevet, aki a kabinet előtt beszélt.

Azok a családok, amelyek a megadott, új határ alatti árammennyiséget használnak fel, azoknak kisebb lesz a számlájuk. Azok viszont, akik túllépik a megadott határt, magasabb tarifa szerint fizetnek, erről már Dmitrij Kozak miniszterelnök-helyettes számolt be ugyanazon a találkozón. A felhasználási limiteket minden régióban a helyi kormányzó fogja meghatározni, s várhatóan a lakosság  70 százaléka a normán belül marad. A mértéket alapvetően a háztartások tagjainak a száma határozza meg Natalja Nyevmerzsickaja, az energiaellátók társulásának elnöke szerint.

A kormány már elindította a kísérleti projekteket hét térségben, a rendszer 2014 júliusától lesz országos méretű. Hasonlót terveznek a víz felhasználása terén is, itt jövőre indulna a teszt, és 2015-ben válna általánossá az új rendszer használata.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.