BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támadás a Mol ellen

Kemény korrupciós vádak, horvát részről nincs hivatalos megerősítés

Tízmillió eurós vesztegetéssel vádolja a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját a horvát államügyészség horvát lapértésülés szerint, sőt, olvasni lehet Hernádi Zsolt kiadatásáról és előzetesbe vételi tervéről is. A horvát államügyészség azonban nem erősítette meg a hírt, és az osztrák belügy illetékese is csak az Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök elleni vizsgálat kiterjesztéséről beszélt. A tízmilliót az internetes lapok szerint Ivo Sanader kapta azért, mert hozzásegítette a Molt az INA olajtársaság menedzsmentjogához és megígérte a gázületág veszteséges részének leválasztását. A magyar cég visszautasítja a támadást, és emlékeztet: horvátországi jelenléte már több támadásnak volt a célpontja.

A Mol árfolyama a cáfolatok, illetve a hír meg nem erősítése dacára is 720 forinttal (3,28 százalékkal) zuhant tegnap. Elemzők szerint a Mol elleni legújabb támadás mögött horvát belpolitikai okok állhatnak: Horvátországban ősszel lesznek az országgyűlési választások, a jelenlegi kormányerők pedig igyekeznek az INA privatizációját lebonyolító előző kormány vezetőit minél rosszabb színben, saját magukat minél erősebbként bemutatni. Az eset nem veszélyezteti a Mol és az INA közötti együttműködést. 5., jegyzet 16. oldal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.