BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább esett a benzinfogyasztás

Az év első felében fél százalékkal kevesebb üzemanyagot értékesítettek a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagjai, mint egy évvel korábban.

2013 első hat hónapjában összesen 2,9 százalékkal kevesebb benzint vásároltak a MÁSZ-tagok töltőállomásainál, mint 2012 azonos időszakában.

Ezen belül a 95-ös oktánszámú motorbenzinnél volt nagyobb visszaesés, a 98-as és a prémium benzinek értékesítése nőtt. Összességében 1,4 százalékkal fogyott több gázolaj a MÁSZ-tagok kútjainál az összehasonlító időszakhoz képest. Ezen belül azonban a normál gázolaj iránti kereslet kisebb volt a prémiuménál.

Az, hogy a teljes forgalom csak fél százalékkal esett, azt mutatja, hogy a második negyedévben jobbak voltak az a számok az első negyedévesnél,  ebben szezonális hatások is érvényesültek. A forgalom második negyedéves bűvülésére utaltak az áprilisi és a májusi KSH statisztikák is.

A MÁSZ tagjain kívül még számos, úgynevezett fehér (nagy márkanévhez nem köthető) kút is forgalmaz üzemanyagot. További részletek a holnapi Világgazdaságban  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.