BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google készítheti el az "iPad gyilkost

IT-körökben pletykák terjednek arról, hogy a Google piacra dob egy tábla PC-t, amellyel komoly konkurenciát teremthet az Apple iPadjének.

A hír akkor kelt szárnyra, amikor Eric Schmidt, a Google vezére egy Los Angeles-i partyn barátai körében arról beszélt, hogy egy új, Android operációs rendszerrel működő készüléket dobnának piacra.

A New York Times információja felkeltette a bloggerek figyelmét, hiszen a szakértők szerint a Google-nak van a legnagyobb esélye arra, hogy egy "iPad gyilkost" készítsen.

A PCWorld hozzáteszi, hogy ezt az apró információt névtelen források azzal egészítették ki, hogy a keresőóriás kutatást folytat arról, hogyan szolgáltathatna könyveket, magazinokat és más tartalmakat egy tábla PC-re. A lap szerint önmagában az a tény, hogy a Google egy saját, Androidra épülő eszközt készít, érdekes kérdéseket vet fel, hiszen a Dell már bemutatott egy ilyen modellt, a HP pedig állítólag szintén egy kisebb, Androiddal működő berendezésen dolgozik. A keresőóriásnak tehát azt kell eldöntenie, hogy belép-e a piacra egy sajátmárkás készülékkel.

Figyelemre méltó, hogy az Apple és a Google erős versengésbe kezdett számos területen: az Apple nemrég mutatta be iAd nevű, mobileszközökre szakosodó reklám rendszerét, a Google pedig már az iPhone babérjaira tört a Nexus One okos telefonnal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.