BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A mobilnetpiacon az Invitel

Októbertől a vezetékes internetre való előfizetés mellé mobilinternetet is kínál az Invitel csoport. Ezzel a lépéssel az alternatív szolgáltató erősítheti pozícióját a hazai távközlési piac egyik legnagyobb növekedési potenciált rejtő szegmensében, az egy csomagban kínált többféle szolgáltatás terén. Itt a legszélesebb portfóliója jelenleg a Magyar Telekomnak van. Az Invitel kiegészítőnek ajánlja a mobilnetet a vezetékes mellé; a társaság szakemberei a két hozzáférési technológia szimbiózisát tartják hosszú távon a legéletképesebb modellnek. A többes szolgáltatást kísérleti jelleggel nyártól kezdte kínálni a cég, eleinte csak a régi előfizetőknek, októbertől viszont minden új ügyfelének.

Az új profilra az Invitel a Pannonnal kötött kereskedelmi jellegű megállapodást, vagyis az alternatív szolgáltató saját ajánlatával összecsomagolva ugyan, de lényegében továbbértékesíti a Pannon mobilnetes ajánlatát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két társaság közötti üzleti modell nem lépi át a virtuális mobilszolgáltatás (MVNO) határát. (Utóbbinál ugyanis a külső partner hálózati kapacitást bérelne a mobilszolgáltatótól, és azon saját csomagjait kínálná.) Az Invitel becslései szerint az év végéig már közel tízezren választják a korlátlan vezetékes forgalmat mobilhozzáféréssel kombináló csomagot.

A 800 ezer lakossági és 50 ezer céges ügyfelet számon tartó vállalatcsoport már egy ideje tervezi a megjelenését a magyarországi mobilpiacon is. Egyik pályázója volt a múlt év őszén meghirdetett mobiltender azóta eredmény nélkül lezárt fejezetének. Néhány hete lapunknak adott interjújában Martin Lea vezérigazgató már jelezte, hogy ha hagyományos módon nem megy, egyéb formákat keres a társaság. Szerinte nem licenceken vagy a hatóságok által kierőszakolt szerződéseken múlik a dolog, ennek tisztán kereskedelmi alapon is meg kell állnia a lábán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.